Príbehy a život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Postavy

Zoznámte sa s postavami príbehu

Čerstvá vdova, majiteľka krčmy, matka Štefana
Pred necelým polrokom sa stala vdovou a po svojom mužovi zdedila krčmu. Je to jej jediný majetok, bývajú na poschodí, krčmu majú na prízemí. Po tom, ako ich krčma začne krachovať a hrozí, že skončia na ulici, začne zháňať peniaze.


19 ročný syn Marty
Je zdrvený smrťou svojho otca a ťažko sa s touto tragédiou vyrovnáva. Je to jednoduchý chlapec z dediny, po otcovi sa stará okolo domu. Jediné, čo ho drží nad vodou, je Lenka, do ktorej je zamilovaný a pevne dúfa, že raz budú tvoriť pár.


Miestny starý mládenec
V dedine ho každý pozná a ľuďom pomôže, ale vždy očakáva spätnú väzbu z druhej strany. Nemá manželku ani deti. Má aj svoje temné stránky, nikto nevie, aký je v kútiku duše. Každý deň je v krčme, piť nemôže kvôli liekom, ktoré užíva, za to druhým dopraje. Pozná sa s Martou od detstva a vždy ju chcel. Má firmu, ktorá mu prosperuje a ponúkne Marte pomoc.


Štefanova najlepšia kamarátka
Dievča z mesta, v rodine to nemá jednoduché a v najťažších chvíľach jej je oporou Štefan. Navzájom sa podporujú a sú z nich veľmi dobrí priatelia.


Miestna prostitútka
Čaká na každú príležitosť. Každý ju tu pozná, s chlapmi si rozumie a v krčme je obľúbená nie len pre svoj zovňajšok. Pozná sa s Martou, veľakrát sa spolu rozprávajú a dá sa s ňou porozprávať o hocičom. Napriek tomu, čo robí, je to dobrý človek.


Majiteľ novootvorenej krčmy, konkurent Marty
V dedine otvára novú krčmu o niečo ďalej od Martinej. Nemá  však takú návštevnosť ako krčma, ktorá patri Marte, pretože tá má niekoľko desiatok rokov dlhú tradíciu. Preto sa snaží zničiť konkurenčnú krčmu Marty, keď sa dozvie o tom, že je Marta v koncoch, upne sa cieľa ju zničiť.


Miestny starý optimista, bohém
Dedinčan, pár rokov na dôchodku, žije bohémsky spôsob života. Má prefajčený hlas, zo života si nerobí ťažkú hlavu a jeho optimizmus mu každý závidí. Nemá veľa peňazí, viac-menej sa pofľakuje. Kde sa dá zadarmo vyťažiť, tam je napochodovaný.


Dedinská roznášačka
Stará roznášačka klebiet, vždy o všetkom vie, hovorí aj o tom, čo si myslí ako o pravde. Je hlavou klubu dôchodcov v dedine, chodí do kostola ako vzorná kresťanka, ale to len navonok.


Miestna notorička, prezývaná "Bordová Tequila"
Približne Martina rovesníčka, o niečo staršia. Je závislá na alkohole, každý deň "poctivo" v krčme a v dedine ju volajú "bordová Tequila", keďže má prepitú tvár a často pije v krčme Tequilu, no neohrdne ničím, čo sa objaví pred jej očami.

Príbeh: Hostinec pri potoku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014