Príbehy a život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spravodlivosť na tomto svete?!

HO...
Nad touto témou som sa zamýšľala nespočetne veľakrát a vždy som si radšej povedala, že nad tým aj tak nemá cenu premýšľať. Hovorí sa, že každému sa zlo vráti. Lenže kedy? NIKDY! Zlým ľuďom je na tomto svete najlepšie.

Práve som na jednom portáli narazila na spoveď jedného dievčaťa. Leží v nemocnici, rodičia jej umreli obidvaja na rakovinu, jej samej ju diagnostikovali a lieči sa na ňu. Prepáčte za výraz, ale táto sku... choroba si vyberá len nevinných ľudí. Dievčina ma 18 rokov, život pred sebou, keď sa vráti z nemocnice, doma nikoho nenájde. Čo komu spravila?! Aké zlo ona mohla zo seba za tých 18 rokov, v podstate ako dieťa, vydať?! Ja jej držím palce a dúfam, že sa vráti do starých koľají a úspešne porazí tú sviňu.


Ja takisto nemám svet ružový. Aj ja trpím istou chorobou, našťastie nie fyzickou a hoci je moja choroba "nič" oproti ostatným chorobám a priamo fyzicky ma neohrozuje, skôr ma ničí vnútorne, takisto si myslím, že som si ju nezaslúžila. A trpím. Aj ja trpím, hoci nie tak, ako iní. Samozrejme, že nie som anjelik, ale nikdy som nikomu závažne neublížila, myslím.

Prečo trpia nevinní ľudia? Prečo nemôžu trpieť ľudia, ktorí to zlo rozdávajú? Vrahovia, pedofili, tyrani zvierat, detí. Krkavčie matky? Takíto ľudia si chodia spokojne po svete, vnútorne sa cítia v poriadku.

Tá veta, ktorú som už počula miliónkrát, že "na každého raz príde". Ale kedy??? Dokedy máme čakať a dúfať. Ten človek naďalej bude ubližovať a rozdávať zlo. Bude pokračovať v šírení zla, napr. fyzického násilia alebo vraždenia, týrania a kopu iných činností. Ja osobne som ešte nikdy nepočula, že by sa niekomu niečo "vrátilo".


Áno, je pravda, že títo ľudia sú istým spôsobom vytrestaní. Ale čo to pomôže nám, nevinným ľuďom? Asi nijako.

To je všetko z mojej úvahy. Pomaly prestávam, alebo som už aj prestala veriť v to, že na tomto svete je spravodlivosť. Nie je žiadna. A kedy nastane? Hm, neviem. Pôjdem sa spýtať na lampáreň.

Zamyslenia | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014